Derde graad

Restaurant keuken (duaal)

Domein:
Voeding en horeca
info
Je leert allerlei gerechten en drankjes maken en serveren. Je leert het mensen naar hun zin maken in een restaurant, brasserie of hotel met de nieuwste gastronomische trends en technieken. Een groot deel van het lespakket is praktisch gericht.
Finaliteit:
Arbeidsmarktgerichte finaliteit
info
In deze studierichtingen staat het ‘doen’ centraal. Arbeidsmarktgerichte studierichtingen in het gewoon secundair onderwijs hebben de bedoeling om leerlingen succesvol te laten doorstromen naar graduaatsopleidingen of om hen voor te bereiden op de arbeidsmarkt. In het zevende jaar kan je je specialiseren.
Type:
Duaal
info
Opleidingsvorm waarbij je les op school combineert met leren op de werkvloer.

Wat leer je in deze opleiding?

Restaurant keuken is een praktische richting in de arbeidsmarktfinaliteit. Tijdens de opleiding bekijken de leerlingen het hele proces dat vooraf gaat aan het serveren van een kwaliteitsvolle koude of warme maaltijd. Aan de hand van een recept zullen de nodige voedingsmiddelen besteld en ontvangen worden. De leerlingen doen de nodige voorbereidingen voor een vlotte service. In het restaurant staan ze in voor het ontvangen van de gasten en het voorstellen van het menu. De leerlingen zijn verantwoordelijk voor het opnemen van de bestelling, deze te serveren en ze eventueel aan tafel af te werken.

Deze studierichting is iets voor jou als je

  • flexibel, een harde werker en stressbestendig bent;
  • in team en onder leiding van een chef of manager kan werken;
  • communicatief vaardig bent om de klanten kwaliteitsvol te bedienen;
  • nauwkeurig en hygiënisch werkt;
  • verantwoordelijkheidszin hebt;
  • je wil verdiepen in de wereld van lekker eten maken.

Wat na deze opleiding?

Een graduaatsopleiding binnen hetzelfde studiedomein behoort tot de mogelijkheden. Ook bestaan er zevende specialisatiejaren binnen het studiedomein voeding en horeca waar je voor kan kiezen.

Als je er voor kiest om te starten op de arbeidsmarkt kan je aan de slag als ober, hulpkok of als ervaren keukenmedewerker.

Duaal leren?

Je combineert het beste uit twee werelden, leren op school en op de werkvloer. Dit betekent dat je twee dagen leert op school en drie dagen op de werkvloer.

Wil je meer weten over duaal leren? Alle algemene informatie vind je op de pagina van duaal leren.

Lessentabel

Vakken
1de jaar
2de jaar
3de jaar
4de jaar
5de jaar
6de jaar
7de jaar
No items found.

Nog vragen?

Contacteer onze studieloopbaancoach voor persoonlijke begeleiding bij je studiekeuze.

Interesse in deze opleiding?

Dan ben je absoluut welkom op onze school! Ter info, deze opleiding wordt ook aangeboden op andere scholen binnen Arcadia. Maakt gerust even kennis via onderstaande links. 

Benieuwd naar onze andere opleidingen?

Bij Arcadia zetten we bewust in op een gevarieerd studieaanbod. Neem dus zeker een kijkje naar onze andere opleidingen. Er valt nog heel wat te ontdekken!