Studieaanbod

7e jaar / Se-n-Se

In sommige studierichtingen met arbeidsmarktfinaliteit of binnen duaal leren moet in de derde graad nog een zevende leerjaar doorlopen om je diploma secundair onderwijs te behalen.
Heb je al een diploma secundair onderwijs behaald? Dan kan je in het Se-n-Se specialisatiejaar een bijkomende beroepskwalificatie behalen. 

7e jaar

In sommige studierichtingen met arbeidsmarktfinaliteit volg je in de derde graad nog een zevende leerjaar. Dat studiejaar moet je met succes doorlopen om je diploma secundair onderwijs te behalen. 

Se-n-Se

Heb je al een diploma secundair onderwijs behaald? Dan kan je in een Se-n-Se specialisatiejaar een bijkomende beroepskwalificatie behalen. Se-n-se staat voor ‘secundair na secundair’: je knoopt dus nog een extra specialisatiejaar aan je studietraject. Als je slaagt, behaal je een certificaat. Je verwerft op die manier een waardevolle bijkomende beroepskwalificatie en wordt een expert in je domein. Kortom, een grote troef op de arbeidsmarkt.

Wat mag je verwachten? Deze opleiding bereidt je voor op een beroep. Reken dus op een jaar boordevol praktijkles! Zo volg je onder meer een uitgebreid stagetraject, ga je regelmatig op bedrijfsbezoek en krijg je les van professionals uit de bedrijfswereld. Een groot deel van de opleidingstijd bestaat uit leren op de werkplek. Die ervaring geeft je kansen op de arbeidsmarkt een flinke boost.

Binnen DIA kan je volgende Se-n-Se richtingen volgen:
Stuur- en beveiligingstechnieken

Duaal leren

Ook in onze opleidingen binnen duaal leren heb je de mogelijkheid een zevende studiejaar te volgen. Iedereen die niet langer voltijds leerplichtig is, kan in een duale opleiding stappen. Dit betekent dat je ouder moet zijn dan 15 jaar.
Meer weten over duaal leren

Benieuwd naar onze andere opleidingen?

Bij Arcadia zetten we bewust in op een gevarieerd studieaanbod. Neem dus zeker een kijkje naar onze andere opleidingen. Er valt nog heel wat te ontdekken!