Onze school

Eerste graad

Welkom bij het Damiaaninstituut, waar jouw kind zijn toekomst in STEM start! Sta je als ouder of jongere voor de belangrijke keuze van de overstap naar de middelbare school? Ontdek dan het unieke en vooruitstrevende leeravontuur dat het Damiaaninstituut in Aarschot biedt. Wij specialiseren ons in STEM-onderwijs en vormen de leiders en innovators van morgen.

Eerste graad

Bij ons staat het aanwakkeren van nieuwsgierigheid en passie voor wetenschappen en technologie centraal. Onze school beschikt over state-of-the-art labo's, geavanceerde machines en unieke praktijklokalen die jouw springplank naar STEM-uitmuntendheid vormen.

Vanaf de eerste graad bouwen we aan een diepgaande en praktische kennis van STEM. We bereiden onze leerlingen vanaf dag één voor op succes in deze fascinerende velden. Bij ons is leren niet alleen informatief, maar vooral inspirerend.

Het Damiaaninstituut is meer dan een school; het is een bruisende gemeenschap. Leerlingen, leraren en ouders werken hier samen aan een ondersteunende en stimulerende omgeving. Een plek waar iedereen groeit, ontdekt en een passie voor wetenschap en technologie ontwikkelt.
Ontdek hoe het Damiaaninstituut jouw kind kan ondersteunen bij het najagen van zijn of haar STEM-dromen. Bezoek onze website voor meer informatie en sluit je aan bij onze inspirerende gemeenschap.

Meer praktisch

Leren leren

Leren leren

Bij het Damiaaninstituut draait leren om veel meer dan alleen het onthouden van feiten. Wij richten ons op het aanleren van de juiste vaardigheden en kennis, zodat onze leerlingen niet alleen vandaag, maar hun hele leven lang blijven leren en groeien. Wij willen dat onze leerlingen slim en zelfverzekerd worden in het denken en het oplossen van problemen. Wij geloven dat leren verder gaat dan het klassieke 'uit het hoofd leren'. Het gaat om écht begrijpen wat je leert en dit kunnen gebruiken in verschillende situaties. In onze snel veranderende wereld zijn vaardigheden zoals kritisch denken en goed kunnen analyseren heel belangrijk. We willen onze leerlingen deze vaardigheden bijbrengen op een manier die bij hen past. Bij ons leert iedereen dat je slimmer en vaardiger kunt worden als je je best doet, slimme methodes gebruikt en goed samenwerkt met anderen. We gebruiken actieve manieren van leren, zoals debatteren en praktische opdrachten, zodat onze leerlingen echt betrokken zijn bij wat ze leren. Dit helpt hen om de informatie beter te begrijpen en te onthouden. Samenwerken vinden we belangrijk, omdat dit leerlingen helpt om sociale vaardigheden te ontwikkelen en voorbereidt op samenwerken in de toekomstige werkomgeving. Ons doel is om elke leerling de hulp en aandacht te geven die nodig is om het beste uit zichzelf te halen. We willen dat onze leerlingen niet alleen goede cijfers halen, maar ook zelfstandige en slimme leerlingen worden. Zo leggen we samen een sterke basis voor hun toekomst.

arrow_forward