Studieaanbod

Eerste graad

Ontdek het studieaanbod van de eerste graad
Sta je aan het begin van je middelbare schoolcarrière? Bij het Damiaaninstituut bieden we je in de eerste graad de keuze tussen de A-stroom en B-stroom, elk met hun eigen unieke mogelijkheden en focus.

A-stroom of B-stroom
In het eerste jaar kan je kiezen tussen de A-stroom, gericht op een algemene, theoretische basis, en de B-stroom, die meer praktijkgericht is. We helpen je graag het verschil tussen deze twee opties te begrijpen, zodat je een keuze kan maken die het beste bij jouw interesses en doelen past.

Verfijn je keuze in het tweede jaar
Als je naar het tweede jaar gaat, krijg je de kans om je studiekeuze verder te verfijnen. Binnen jouw gekozen stroom kan je uit verschillende basisopties kiezen die aansluiten bij jouw specifieke interesses.

A-stroom

Kies je voor het eerste leerjaar A, dan duik je in een uitgebreid programma van 27 lesuren per week algemene vorming. Tijdens deze lessen bouw je actief aan een sterke theoretische basis. Daag jezelf uit en breid je horizon uit! Maar dat is nog niet alles... Je hebt de unieke kans om je leerervaring verder te personaliseren met twee boeiende modules voor de overige 5 lesuren.

Bij Eye4talent krijg je tijdens deze 5 lesuren: 2u project, 1u groeiuur Nederlands, 1u groeiuur wiskunde en 1u klasuur. Bij Latijn worden de 5 lesuren ingevuld met 4u Latijn en 1u klasuur.

Tweede jaar

B-stroom

Ben je meer te vinden voor een praktische aanpak met veel persoonlijke ondersteuning? Dan is de B-stroom helemaal iets voor jou. Het eerste jaar proef je op eigen tempo van uiteenlopende vakken. Zo ben je nadien uitstekend voorbereid op 1A of kan je kiezen voor een specialisatierichting in 2B.

Eerste jaar

Tweede jaar

Benieuwd naar onze andere opleidingen? 

Bij Arcadia zetten we bewust in op een gevarieerd studieaanbod. Neem dus zeker een kijkje naar onze andere opleidingen. Er valt nog heel wat te ontdekken!