Glenn Goovaerts kreeg de onderwijsmicrobe te pakken dankzij een paar gepassioneerde DIA-leerkrachten

Glenn Goovaerts volgde de lerarenopleiding na zijn schooltijd bij DIA. Het onderwijs zal altijd een passie blijven voor hem. De kennis die hij zelf ooit ontving van zijn leerkrachten in het Damiaaninstituut, geeft hij nu door aan zijn eigen leerlingen.

Glenn Goovaerts kreeg de onderwijsmicrobe te pakken dankzij een paar gepassioneerde DIA-leerkrachten

Wat doe je nu in het dagelijkse leven? Welke job oefen je uit?

Ik ben leerkracht secundair onderwijs. Ik geef de vakken STEM, STEM-wetenschappen en STEM-technieken in de eerste graad. Na mijn opleiding aan het Damiaaninstituut, startte ik de lerarenopleiding. Het is altijd al een roeping geweest om in het onderwijs te stappen en in de voetsporen te treden van mijn vroegere DIA-leerkrachten. De eerste drie jaar koos ik voor de onderwijsvakken elektriciteit - techniek waarbij ik in mijn derde jaar voor vier maanden op internationale stage naar Suriname ging. Vervolgens volgde ik nog een extra jaar aardrijkskunde. Ik ben dus regent elektriciteit, techniek en aardrijkskunde.

Hoe verliep je schooltijd in het Damiaaninstituut?

Ik heb een vlotte en zeer fijne schoolloopbaan doorlopen op het Damiaaninstituut. Ik kwam terecht in het Damiaaninstituut vanaf het tweede middelbaar. Omdat ik een meer specifieke studierichting wou volgen, koos ik toen voor de richting agro-biotechnieken. Vanaf het derde middelbaar koos ik voor de studierichting Elektriciteit-Elektronica. Ik studeerde uiteindelijk ook af in deze studierichting.

Wat was de grootste troef van je opleiding bij DIA?

Het Damiaaninstituut heeft een grote verscheidenheid aan studierichtingen. Dit maakt dat je een divers publiek aan leerlingen hebt. Al deze leerlingen ontmoetten mekaar op de speelplaats, er werd geen onderscheid gemaakt. Iedere leerling telde. Ik kwam dagelijks naar school met de fiets samen met verschillende vriend(inn)en uit  verschillende studierichtingen. Er werd niet in hokjes gedacht.

Welke herinneringen zijn jou bijgebleven tijdens je schooltijd in DIA?

Vooral de uitwisselingen naar Zuid-Italië en Sicilië zijn mij enorm bijgebleven. De kans om een week bij een ander gezin in een ander land te mogen doorbrengen, vond ik zeer uniek. Hierdoor maakte ik tijdens de lerarenopleiding de keuze om vier maanden op internationale stage te gaan naar Suriname.

Welke leerkracht heeft voor jou het verschil gemaakt tijdens je opleiding? Waarom?

Mijn oud-leerkracht Frank Adriaens maakte voor mij het verschil. We proberen nog jaarlijks samen te komen met mijn klasgroep van het vijfde jaar Elektriciteit-Elektronica bij mijnheer Adriaens thuis. Hij was destijds onze begeleider tijdens onze uitwisseling naar Zuid-Italië. Hij was ook onze leerkracht LO, een vak dat ik absoluut niet graag deed. Mijnheer Adriaens wist dat sport nooit een passie voor me zou worden. Hij was al blij als ik mijn best deed. Deze vorm van differentiatie wil ik ook doorgeven aan mijn eigen leerlingen. Niet elke leerling is even handig of sterk in wetenschappen. Als leerlingen me tonen dat ze hun best doen en meewerken, vind ik dit al zeer positief. Iedereen is anders, een wijze levensles die ik graag doorgeef aan mijn eigen leerlingen.

Meer nieuws

Welkom in het Damiaaninstituut
Algemeen

Welkom in het Damiaaninstituut

Ben je nog op zoek naar een leuke school? Het Damiaaninstituut is een school voor de wetenschappers, ingenieurs, dokters, technici en vakspecialisten van morgen.

arrow_forward
Oud-leerling Hava Gokozum werd leerkracht bedrijfseconomie naar het voorbeeld van haar DIA-leerkrachten economie
Alumnus in de kijker

Oud-leerling Hava Gokozum werd leerkracht bedrijfseconomie naar het voorbeeld van haar DIA-leerkrachten economie

Hava Gokozum kijkt terug naar een fijne schooltijd in het Damiaaninstituut. Ze had er veel vrienden uit verschillende studierichtingen. Dit zorgde ervoor dat ze met een flinke dosis sociale vaardigheden afstudeerde bij DIA.

arrow_forward
Oud-leerling Michael T'Sjoen startte in 2012 zijn eigen bedrijf 'Made by Tune'. Zijn technische vaardigheden leerde hij in de studierichting Houtbewerking
Alumnus in de kijker

Oud-leerling Michael T'Sjoen startte in 2012 zijn eigen bedrijf 'Made by Tune'. Zijn technische vaardigheden leerde hij in de studierichting Houtbewerking

Oud-leerling Michael T'Sjoen koos in de tweede graad voor de studierichting Mechanische Technieken. Een paar jaar later maakte hij een totaal andere studiekeuze, namelijk Houtbewerking. Een brein kan soms rare kronkels maken.

arrow_forward